
طرحتجليل از شخصيتهاي برتر علمي و فناوري
طرح نصب تنديس شخصيتهاي برتر علمي و فناوري جهان در بوستان دانشمندان پارك فناوري پرديس به مساحت 10000 مترمربع، پروژهاي است كه بهمنظور ارج نهادن به زحمات و تلاشهاي دانشمندان مطرح ايران و جهان در حوزههاي مختلف علوم و فناوري توسط مديريت پارك و با همكاري وزارت امور خارجه از سال 1386 شروع شده و در حال انجام است.
بر اساس اين طرح، نماد دانشمندان و محققين علوم مختلف در زمان گذشته و يا حال كه در راستاي خدمت به بشريت تلاش نموده و توانستهاند در راستاي پيشبرد علم، گامي مهم و اساسي برداشته و براي كشور خويش افتخار بيافرينند و ترجيحا در سطح ملي و جهاني شناخته شده باشند، در محل "بوستان دانشمندان" پارك نصب و با حضور مقامات مختلف و دانشمندان مرتبط پردهبرداري ميگردد.نظر بهاينكه پارك مورد بازديد افراد متعددي از داخل و خارج كشور قرار ميگيرد، اين تلاش ميتواند در جهت تجليل از علما ودانشمندان، شناساندن ظرفيتها و تواناييهاي علمي و فناوري كشور به جهانيان و همچنين در جهت ايجاد ارتباطات پايدار نزديك و دوستانه با كشورهاي ديگر بهخصوص در زمينههاي علمي و فناوري بسيار مفيد و مؤثر باشد.
با هماهنگي و پيگيري وزارت امور خارجه و نمايندگيهاي ج.ا.ايران در سايركشورها، بيش از پنجاه كشور اقدام به معرفي شخصيت برتر علمي كشور خويش نمودهاند وپيشبيني ميشود تا آخر سال 1400 تنديس شخصيت برتر علمي حدود هفتاد كشور جهان درپارك نصب گردد.با عنايت به اهداف متعالي و رويكرد ملي و بينالمللي اين طرح درتجليل از شخصيتهاي علمي مطرح ايران و جهان و نقش بسزاي آن در تحكيم ارتباطات علمي، تكنولوژيكي و فرهنگي ديگر كشورهاي جهان با جمهوري اسلامي ايران، ضرورت وجود نگاهيجامع و ملي و همه جانبه به اين طرح بهمنظور استفاده بهينه از ظرفيتهاي آن وهمچنين تلاش ملي براي نايل آمدن به اهداف بلند آن احساس ميشود. بدينمنظور «پاركفناوري پرديس»، «فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي ايران» و «بنياد ملي نخبگان» جهت اجراي هرچه بهتر اين پروژه ملي تفاهمنامه همكاري و مشاركت در امضا نمودهاند.
اهداف كلان طرح
-تكريم از خالقان علم و فناوري در سراسر جهان
-ايجادو تعميق روابط فرهنگي و علمي ايران با ملتهاي ديگر
-توسعهي فرهنگ توليدعلم و فنآفريني در جامعه و جهان
-تشويق، ترغيب و سوق دادن جوانان كشور بهخلق توليدات علمي و فناوري
- بسترسازي بهمنظور تبادلات علمي، دانش فني وفناوريهاي نوين با ساير كشورها
-توسعهي همكاريها با مراكز و مجامع علميو دانشگاهي ديگر كشورها
سرديسهاي نصب شده تا سال 1397
ويكتور هامبار تسوميان
اولين كشوري كه تنديس شخصيت برتر علمي خود را ساخته و به پارك منتقل كرد، كشور ارمنستان بود. وزارت فرهنگ كشور ارمنستان پس از ساخت تنديس، آن را در روزهاي آخر سال 1386 به ايران منتقل نمود. اين دانشمند فيزيكدان و ستارهشناسي نامي است و سال 2008 از طرف يونسكو (سازمان تربيتي، علمي و فرهنگي ملل متحد) بنام اين دانشمند در كشور ارمنستان نامگذاري شده بود و بعنوان نماد علمي اين كشور به حساب ميآيد.
مراسم پردهبرداري: صبح روز يكشنبه 11 اسفندماه سال 1387 با حضور دكتر چونلي هان، نماينده و مدير دفتر منطقهاي يونسكو در تهران و دكتر گارن نظريان، سفير جمهوري ارمنستان در تهران برگزار شد..

پروفسور سيد حسين ميرشمسي
سيد حسين ميرشمسی، پدر علم واکسن در ايران، پس از تحصيل در رشته دامپزشكي در دانشگاه تهران، در سال تحصيلي ۱۹۵۰- ۱۹۵۱، از دانشكدهي دامپزشكي آلفرد وابسته به دانشگاه پاريس مدرك دكتراي دامپزشكي دانشگاه پاريس را اخذ نمود. وي در واحد ويروسشناسي مؤسسهي بهداشت ايالت نيويورك به فراگيري ويروسشناسي ادامه داد و از آن پس، به مدت 4 ماه در شوراي پژوهش پزشکي لندن در يك برنامهي پژوهشي ويروسشناسي شركت کرد. توليد واكسن ضد سرخك، واكسن ضد فلج اطفال، واكسن جديد ضد اوريون و ضد سرخجه، بهعنوان نمايندهي سازمان جهاني بهداشت مسئوليت عهدهداري مشاوره يا راهاندازي مراكز توليد واكسن در كشورهاي مختلف از جمله اردن و تونس و فعاليت در منطقهي خاورميانه و خاور نزديك در كميتهي استانداردهاي بيولوژيك وابسته به اين سازمان بخشي از دستاوردهاي سالها تلاش ايشان بوده است.
مراسم پردهبرداري: روز سهشنبه 31 شهريور سال 1388، با سخنراني دكتر چونلي هان، نماينده و مدير دفتر منطقهاي يونسكو در تهران، پرفسور وفايي، مدير كل دفتر همكاريهاي علمي و بينالمللي دانشگاه صنعتي شريف كه پيام پروفسور تيلور را قرائت كردند و سركار خانم افسانه ميرشمسي، فرزند پرفسور ميرشمسي بودند.

پروفسور جوزف تيلور
استاد فيزيك و اخترشناسي و برنده آمريکايي جايزه نوبل فيزيک در سال1993 كه علاوه بر جايزهي نوبل، تيلور جوايز بسيار ديگري را نيز به خود اختصاص داده و در هيئتها، کميتهها و گروههاي علمي زيادي خدمت کرده است. وي همچنين نايب رئيس هيئتي که گزارش "اخترشناسي و فيزيک اختري در هزاره جديد" را در ارتباط با اولويتهاي ملي آمريکا در اخترشناسي و فيزيک اختري در دهه 2000 – 2010 را منتشر کردهاند بوده است.
مراسم پردهبرداري: روز سهشنبه 31 شهريور سال 1388، با سخنرانيدكتر چونلي هان، نماينده و مدير دفتر منطقهاي يونسكو در تهران،پرفسور وفايي، مدير كل دفتر همكاريهاي علمي و بينالمللي دانشگاه صنعتي شريف كه پيام پروفسور تيلور را قرائت كردند و سركار خانم افسانه ميرشمسي، فرزند پرفسور ميرشمسي بودند.

چاندار بوس از دانشكده خاوير كلكته فارغ التحصيل شده و سپس در دانشگاه لندن به تحصيل پزشكي پرداخت. پس از مدتي به دليل بيماري از ادامه تحصيل بازماند و در عوض تحقيقات خود را با لرد ريلي، برنده جايزه نوبل در كمبريج پي گرفت و پس از مدتي به هند بازگشت. سپس به عنوان استاد فيزيك كالج رياست جمهوري دانشگاه كلكته به تدريس و تحقيق پرداخت. از جمله اقدامات وي ميتوان به ساخت دستگاه coherer اشاره كرد كه به منظور تشخيص امواج راديويي استفاده ميشود؛ علاوه بر اين چاندرا به دليل فعاليتهاي پيشتازانهاش در اختراع راديو و در عرصه ارتباطات چند رسانهاي و بيوفيزيك شناخته ميشود. انجمن جهاني مهندسان برق و الكترونيك، وي را يكي از پايهگذاران علم راديو معرفي كرده است. وي همچنين پدر داستانهاي تخيلي علمي بنگال نيز محسوب ميشود. وي اولين فرد از شبه قاره هند بود كه توانست حق ثبت اختراع را در آمريكا در سال 1904 بدست بياورد.
مراسم پردهبرداري: در روز شنبه 14 آبان 1390 با حضور خانم ميرا كومار رئيس محترم پارلمان جمهوري هند ، خانم دكتر سلطانخواه معاون محترم رياست جمهوري اسلامي ايران و همچنين مقامات و شخصيتهاي علمي و فرهنگي دو كشور، سفير و مسئولين سفارت هند در پارك فناوري پرديس برگزار شد.
دكتر محمد قريب
مرحومدکتر محمد قریب، پدر طب اطفال ایران، از اولین پزشکان متخصص طب اطفال ایران و بنیانگذار طبنوین اطفال در ایران و از بنیانگذاران بیمارستان مرکز طبی کودکان بودند. دکتر قریب در سال 1306 براي تحصيلات تكميلي به فرانسه رفتند و در سال 1317 پس از اتمام تحصيلات به ايران بازگشتند و به عنوان استاد دانشكده پزشكي دانشگاه تهران مشغول به كار شدند. اندكي بعد دانشكده طب اطفال دانشكده تهران را راهاندازي و تا آخر حيات خود بعنوان
.jpg)
مراسم پردهبرداري: در روز شنبه 4 آبانماه 92، با حضور بيش از 100 نفر از اساتيد علوم پزشكي، شاگردان مرحوم دكتر قريب، مسئولان كشوري و خبرنگاران اين مراسم برگزار شد.
دكتر غلامحسين مصاحب
ریاضیدان برجستهی ایرانی، در سال 1289 در تهران متولد شد و در خانوادهاي فرهنگي پرورش يافت. مراحل نخستين آموزش رياضي را در پاريس و تهران گذراند (1307-1310) و درجهي دكتري خود را در رياضيات از دانشگاه كيمبريج انگلستان دريافت كرد ( 1327 ).
سهکاربزرگ، دورانسازو ماندگار فرهنگی، علمي و پژوهشی دکتر مصاحب عبارتند از:
-(1).jpg)
1) پایه گذاری، سرپرستي و ساماندهي نخستين و مهمترين دایرة المعارف فارسی (1334) كه با همكاري جمعي از برجستهترين دانشمندان ايران تدوين شده است؛ 2) تـﺄسیس و مدیریت مؤسسهی ریاضیات (1344) در دانشسرای عالی، با هدف تربیت استاد ریاضیات برای دانشگاهها و مدارس عالي ايران و ايجاد مركزي مجهز جهت تحقيقات رياضي؛ 3) تلاش پيگير در عرصهي غني كردن زبان علمي فارسي از طريق واژهسازي كه پايهاي اساسي براي اين كار گذاشت و با همكاري جمعي از دانشمندان عصر، مجموعهاي از واژگان علمي را براي گسترش زبان علم در ايران به وجود آورد.
كتابهای جبر و مقابلهی خیام، مدخل منطق صورت، حکیم عمر خیام به عنوان عالم جبر، آنالیز ریاضی و تئوری مقدماتی اعداد، از تاليفات برجسته دكتر مصاحب هستند.
پروفسور جکی یینگ
دانشمند سنگاپوری علوم زیستی و فناوری نانو
برگزیده بخش علم و فناوری نانو زیستی جایزه مصطفی (ص) 2015
پروفسور جکی یینگ در سال 1966 در تایوان متولد شد. وی مدیر موسسه مهندسی زیستی و فناوری نانو در سنگاپور است.
ایشان به دلیل تحقیقات خود در زمینه مواد نانو ساختار تا کنون موفق به کسب افتخارات متعددی شده است. پروفسور یینگ عضو گروه « رهبران جوان جهانی » مجمع جهانی اقتصاد و فرهنگستان علوم آلمان می باشد و در مراسم گرامی داشت صدمین سالگرد تاسیس انجمن مهندسان شیمی آمریکا به عنوان یکی از صد مهندس برتر عصر مدرن برگزیده شده است.
وی در سال های 2012، 2013، 2014 و 2015 از سوی مرکز سلطنتی مطالعات راهبردی اسلامی واقع در اردن جزء پانصد مسلمان تاثیر گذار دنیا شناخته شده و از سال 2014 به تالار افتخارات زنان سنگاپور پیوسته است. وی همچنین سردبیر مجله Nano Today باضریب تاثیر 15 است.
اثر ایشان با موضوع «سیستم های پاسخ محرک در انتقال داروی کنترل شده» برگزیده حوزه علم و فناوری نانو زیستی جایزه مصطفی(ص) در سال 2015 شد. این اثر موجب کنترل هوشمند داروی انسولین تزریق شده به بدن در زمان بالا بودن میزان قند خون می گردد.

عمر یاغی در فوریه 1965 در شهر امان،کشور اردن چشم به جهان گشود. او مدرک كارشناسي خود را از دانشگاه ایالتی نیویورک – آلبانی در سال 1985 دریافت کرد و دکترای خود را از دانشگاه ایلنوزیس –اوربانا در سال 1990 اخذ نمود. وي بین سالهای 1990-1992 دورهي پسا دکترای خود را در دانشگاه هاروارد گذراند.
عضویت در هئیت علمی انستیتو علوم جهانی برکلی نیز در کارنامه کاری ایشان جای دارد.

پروفسور محمدامین شکرالهی
دانشمند ایرانی علوم کامپیوتر و برگزیده جایزه مصطفی(ص) 2017
محمدامین شکرالهی در یکم فروردین 1343 در تهران متولد شد. وی دانشنامه کارشناسیارشد خود را در رشته ریاضیات از دانشگاه کارلسروهه آلمان در سال ۱۹۸۸ دریافت نمود و تحصیلات خود را در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه بن آلمان ادامه داد؛ رساله دکترای خود را با موضوع "بهبود نظریه کدگذاری و پیچیدگی از طریق زمینه های تابع جبری " در سال 1991 و رساله پسادکترای خود را با موضوع "برخی جنبههای کاربردی کدگذاری محاسباتی و نظریه اعداد" در سال 1998 به انجام رساند.
از سال ۲۰۰۳ وی در دانشکده انفورماتیک و علوم ارتباطات (I&C) و همچنین دانشکده علوم پایه (FSB) دانشگاه پلیتکنیک فدرال لوزان (EPFL) استاد تمام بوده است. ایشان هم اکنون صاحب کرسی استادی در زمینه الگورتیمها در I&C و همچنین کرسی استادی در زمینه ریاضیات الگوریتمی در FSB است. نخستین مدرسه تابستانی در زمینه جنبههای نظری علوم کامپیوتر در تهران نیز در سال 2000 توسط ایشان بنا نهاده شد.
پروفسور شکرالهی در سال 2017 در حوزه نظریه اطلاعات، به خاطر اثر فاخر و تلاشهای بیدریغ در زمینه "مشارکت بدوی در ارتباطات: کدهای رپتور" برگزیده جایزه مصطفی(ص)شد.
محمدامین شکرالهی در نهم آذر 1396 از پارک فناوری پردیس بازدید نمود.

پروفسور ارول گلنبه
دانشمند ترکیهای علوم کامپیوتر و برگزیده جایزه مصطفی(ص)2017
سامی ارول گلنبه در بیستودوم اوت 1945 در استانبول، ترکیه به دنیا آمد. وی در سال ۱۹۶۲ از دانشگاه آنکارا و در سال ۱۹۶۶ از دانشگاه فنی خاورمیانه فارغالتحصیل شد. سپس به دانشگاه پلیتکنیک در نیویورک رفت؛ مقطع کارشناسیارشد را پشت سر گذاشت و رساله دکترای خود را با موضوع "اتوماتای تصادفی با محدودیتهای ساختاری" به انجام رساند.
پروفسور گلنبه دانشمند علوم کامپیوتر، مهندسی الکترونیک و ریاضیات کاربردی، عضو فرهنگستان علوم ترکیه و استاد صاحب کرسی دنیس گبور در دانشکده مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه امپریال لندن است. وی بنیانگذار سلسله نشستهای بینالمللی علوم کامپیوتر و اطلاعات است که از سال 1986 به صورت سالانه در ترکیه، آمریکا و اروپا برگزار میگردد تا دانشمندان علوم کامپیوتر ترکیه را با همتایان بینالمللی ایشان گرد هم آورد.
پروفسور گلنبه در سال 2017 در حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، به خاطر اثر فاخر و تلاشهای بیدریغ در زمینه "مدلسازی و ارزیابی عملکرد سیستمهای رایانهای" برگزیده جایزه مصطفی(ص) شد.