رویـدادهـا

رشد در تولید داده و نظام‌مند کردن آنها و البته تجمیع داده ها

مهمترین مانع حکمرانی بر اساس داده در ایران چیست؟

مهمترین مانع حکمرانی بر اساس داده در ایران چیست؟

با دیگران به اشتراک بگذارید

مدیرعامل شرکت همراه کسب و کارهای هوشمند همراه اول و مدیر کسب و کار های سازمانی همراه اول با اشاره به لزوم شفافیت داده ها، گفت: عدم شفافیت داده ها مهمترین مانع حکمرانی بر اساس داده در ایران است.

به گزارش خبرنگار ستاد خبری اینوتکس 2023؛ مصطفی درجزی مدیرعامل شرکت همراه کسب و کارهای هوشمند همراه اول و مدیر کسب و کار های سازمانی همراه اول در نشست حکمرانی داده محور که در حاشیه نمایشگاه اینوتکس 2023 برگزار شد، گفت: در سال‌های گذشته مشکل جدی کشور فقدان داده بود و تا ۱۰ سال گذشته در نهادهای دولتی نیز این مسئله وجود داشت اما امروزه در تولید داده و نظام‌مند کردن آنها و البته تجمیع داده ها، رشد بسیار خوبی در کشور حاصل شده است. 

وی با بیان اینکه امروزه مشکل اصلی، استفاده از داده هاست، اضافه کرد: بزرگترین مانع برای حکمرانی بر مبنای داده ها، عدم شفافیت آنهاست. در واقع، عدم شفافیت از مشکلات اصلی حکمرانی داده در ایران است.

درجزی ادامه داد: در حال حاضر داده ها بر اساس گزارش‌ها، از قبل تعیین می شوند و این در حالیست که اگر گزارش ها بر مبنای داده های شفاف تهیه شوند، عملکرد ها نیز شفاف خواهد شد. با این نگاه می توان نهادینه کردن فرهنگ شفافیت داده و پاسخگویی در بین مسئولان را یکی از نیازهای اصلی امروز کشور دانست.

درجزی یادآور شد: به عنوان نمونه در صنعت برق، تولید کم اصلی‌ترین دلیل قطعی برق عنوان می‌شد و این در حالی است که داده های شفاف نشان می دهند مشکل کشور در این صنعت در بخش مصرف است و جالب تر اینکه در این بخش نیز تنها ۱۰ درصد مصرف‌کنندگان بیشتر از استانداردهای جهانی مصرف می‌کنند.

وی تصریح کرد: اگر داده ها دقیق باشند، هزینه ها نیز مدیریت و کنترل خواهند شد و به عنوان نمونه کشور لازم نیست برای افزایش تولید برق هزینه های هنگفت را متحمل شود. 

درجزی بیان کرد: ریشه بسیاری از مشکلات کشور در بخش‌های مختلف مثل یارانه، انرژی، سلامت و صنعت دارو، داده‌های نادقیق و غیر شفاف است. در واقع در اغلب موارد به جای اینکه گزارش ها بر اساس داده های شفاف تهیه شوند، برای گزارشات، داده های غیر شفاف ایجاد می شود که همین مسئله سبب تصمیمات اشتباه و هزینه‌های هنگفت و در نهایت نتیجه های نامطلوب می شود.

ارسال دیدگاه

نشانی: تهران، کیلومتر 20 جاده دماوند، پارک فناوری پردیس، مجتمع سراج

کد پستی: 1654120837

تلفن: 76250250 _ 021

نمابر: 76250100 _ 021

E-mail: info@techpark.ir

website: www.techpark.ir